Afdrukken


Biologie FAQ & VLA

Als er geen dood was voor de zondeval, zou de aarde dan niet gauw overvol raken?

Het doel van voortplanting is het vullen van de aarde. In Genesis 1:22 staat: “God zegende ze met de woorden: ‘Wees vruchtbaar en word talrijk en vul het water van de zee. En ook de vogels moeten talrijk worden, overal op aarde.’” Als dit doel bereikt zou zijn, had God de voortplanting natuurlijk stop kunnen zetten. Het gevaar van overbevolking bestond dus eigenlijk niet.

Hetzelfde geldt voor mensen. God zei: ‘Wees vruchtbaar en word talrijk, bevolk de aarde’ (Genesis 1:28, zie ook 9:1 en 9:7). En na onze opstanding, als er geen dood meer zal zijn, zal er ook geen voortplanting meer zijn (Marcus 12:25).

Misschien vinden sommige mensen het antwoord dat God de voortplanting zou hebben stopgezet ‘te simpel’. Maar aangezien God almachtig is, waarom zou het dan onredelijk zijn om te verwachten dat Hij de voortplanting van organismen zou beëindigen op het moment dat het doel van voortplanting is bereikt? De onredelijkheid ligt bij de personen die overbevolking als argument tegen het scheppingsverhaal gebruiken. Het zijn namelijk vaak dezelfde mensen die zeggen dat er geen God kan bestaan die en goed en almachtig is, omdat Hij anders wel iets aan de ellende in de wereld zou hebben gedaan. Dus van een almachtige God eisen ze dat Hij ingrijpt en alles goed maakt. Maar als je dan antwoordt dat God de wereld oorspronkelijk zonder dood en ellende geschapen heeft, en het in de toekomst ook weer zo zal zijn, dan weten deze mensen dáár ineens weer allerlei argumenten tegen te bedenken, omdat die situatie onmogelijk zou zijn (waarbij ze Gods almacht voor het gemak plotseling vergeten).

Biologie FAQ & VLA - Index

 
Evolutie.EU, Powered by Joomla!; Joomla templates by SG web hosting