Afdrukken

Is het gebruik van de domeinnaam ‘Evolutie.EU’ achterbaks?

Op 17 december 2008 stuurde “J.” de volgende feedbackinzending, met de titel ‘Achterbaks’. De volledige inzending wordt eerst in het blauw weergegeven. Daaronder volgt mijn reactie, waarbij ik J. af en toe nogmaals citeer. De inzending van J. bevat legio taalfouten, die hier niet gecorrigeerd zijn.

 

Beste gelovige man/vrouw,

Ik vindt het redelijk achterbaks dat u onder het mom van iets over evolutie te willen zeggen net een anti-evolutie site opstelt.
Door evolutie.eu als adres te nemen voor uw creationistisch site toont u hoe uw slag van pseudopwetenschappers de kunst van de misleiding die voor uw voorgangers (iedere cletikaal) al nodig was om uw heilige boodschap aan de man te brengen nog steeds aanwendt.
Proficiat de waarheid is duidelijk nog steeds niet datgene waar het om draait.
Een integer persoon zou creationisme.eu of iets dergelijks gebruiken.
Daarmee wil ik zeggen dat u een laffe praatjesmaker bent. Ik zou ook geen website maken over evolutie en die debijbel.eu noemen.
Durf uit te komen voor wat u denk op een correcte manier. huichelende charlatan

mijn eigen persoonlijk mening uiteraard

j.

 

Beste J,

Bedankt voor uw feedback. Het heeft er de schijn van dat u in uw kritiek een dubbele standaard hanteert.

Ik vindt het redelijk achterbaks dat u onder het mom van iets over evolutie te willen zeggen net een anti-evolutie site opstelt.

Hoezo “onder het mom van…”? De site zegt wel degelijk iets over evolutie: namelijk dat het paradigma van miljoenen jaren en gezamenlijke afstamming onjuist is.

Mijn stellingname steek ik niet onder stoelen of banken. In het Introductieartikel geef ik gelijk aan welke positie op deze website verdedigd wordt.

Door evolutie.eu als adres te nemen voor uw creationistisch site toont u hoe uw slag van pseudopwetenschappers de kunst van de misleiding die voor uw voorgangers (iedere cletikaal [klerikaal?]) al nodig was om uw heilige boodschap aan de man te brengen nog steeds aanwendt.

Het adres Evolutie.EU is een prima keuze voor deze site. De website betreft een vergelijking van het evolutieparadigma met het scheppingsparadigma. ‘Evolutie’ en ‘schepping’ zijn de grote onderwerpen die hier besproken worden, dus het is volledig terecht dat ik één van deze termen gekozen heb als webadres en titel. In mijn keuze tussen ‘Schepping.EU’ en ‘Evolutie.EU’ heb ik gedaan wat bijna iedere webmaster zou doen: ik heb gekozen voor de URL die het best klinkt en dus waarschijnlijk de meeste bezoekers oplevert.

Omdat deze site grotendeels over evolutie gaat, is Evolutie.EU dus een goede optie. Dat het een site tegen evolutie is… tja, nou en? Dat mag toch? Er is niets mis mee om een website te vernoemen naar hetgeen waar de website tegen betoogt.

Hetzelfde doen bijvoorbeeld de anti-environmentalistische website Environmentalism.com en de anticreationistische website Creationism.co.uk. Als het voor die sites toegestaan is om hun site te vernoemen naar hetgeen ze bestrijden, waarom voor Evolutie.EU dan niet? Waarom beticht u hen niet van achterbakse misleiding? Het lijkt erop dat u een dubbele standaard hanteert.

De beschuldiging van ‘misleiding’ is niet terecht. De beschrijving van de website, die bijvoorbeeld getoond wordt als Evolutie.EU bij zoekmachines verschijnt, luidt: “Hoe zijn we ontstaan, evolutie of schepping? Vindt het uit op Evolutie.EU!” Het is dus direct duidelijk dat de site over het oorsprongsvraagstuk gaat. Wat misleidend zou zijn is bijvoorbeeld een pornografische website met de naam ‘politiek.nl’, of iets anders waar de inhoud van de site niets mee te maken heeft.

Ik zou ook geen website maken over evolutie en die debijbel.eu noemen.

Als een substantieel deel van die website over de Bijbel gaat (al zou dat in negatieve zin zijn), zie ik het probleem niet zo in. En ook al zou dat niet zo zijn, wanneer ik uw website zou bekritiseren zou ik dat doen met inhoudelijk commentaar, in plaats van u aan te vallen met de woorden ‘achterbaks’, ‘laffe praatjesmaker’ en ‘huichelende charlatan’ op basis van een verkeerd gekozen URL. U heeft echter niets tegen de inhoud van Evolutie.EU ingebracht.

 
Evolutie.EU, Powered by Joomla!; Joomla templates by SG web hosting