Debatten

Debatten

Op dit moment zijn hier nog geen debatten te lezen of te beluisteren.


Ben jij het totaal niet eens met de beweringen die op deze website geventileerd worden? Dan kun je mij in een debat haarfijn uitleggen hoe het zit! Of zitten er in je vrienden- of kennissenkring een stel fervente evolutionisten? Daag hen dan uit het tegen mij op te nemen in een geschreven debat!

Leeftijd of opleidingsniveau zijn in principe niet belangrijk, ik ga met net zoveel plezier in discussie met een scholier als met een professor. De enige vereiste is een goed begrip van de Nederlandse taal. Het is ook mogelijk met meerdere mensen samen te werken aan de reacties.

Voor scholieren bestaat er misschien de mogelijkheid (uiteraard in overleg met je docent) deel te nemen aan een formeel debat in het kader van een werkstuk of Praktische Opdracht. Dit zou o.m. kunnen voor vakken als biologie, anw, godsdienst of filosofie.

Als je een debat aan wilt gaan, laat dat dan weten via het feedbackformulier. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op om de noodzakelijke afspraken te maken. Er moeten bijvoorbeeld afspraken gemaakt worden over:

  • Een afgekaderd onderwerp (ik heb niet van ieder schepping/evolutie-gerelateerd onderwerp verstand)
  • Woordlimieten (bijvoorbeeld twee-, vijf- of tienduizend woorden per posting)
  • Het aantal reacties (bijvoorbeeld drie of vijf postings per partij)
  • Tijdslimieten (bijvoorbeeld één of twee weken per reactie)

Zie dit voorbeeld van een debatreglement. Een meer informeel debat is natuurlijk ook mogelijk, waarbij er geen strakke regels zijn, maar alleen wat losse richtlijnen.

Na het debat mogen beide deelnemers het debat plaatsen waar ze maar willen, zo lang ze de oorspronkelijke tekst maar niet aanpassen (met uitzondering van fouten in taalgebruik en vormgeving). Het debat zal sowieso geplaatst worden op Evolutie.EU, zodat het voor iedereen te volgen zal zijn.

Een minder tijdrovende en misschien leukere mogelijkheid is een zogenaamd Skype-debat, waarbij de twee deelnemers omstebeurt een aantal minuten krijgen om hun zaak te bepleiten en op elkaar te reageren. Het debat kan vervolgens als podcast online geplaatst worden.

Zie ook: Forumdiscussies versus formele debatten.

Filter op titel     Toon # 
# Artikeltitel
 
Evolutie.EU, Powered by Joomla!; Joomla templates by SG web hosting